© www.mersinhabermerkezi.com

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: “Eğitimde Şiddet Meslek Yasası acilen çıkarılmalı”

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, 7 Mayıs tarihinde İstanbul Eyüpsultan’da Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Bu olay ilk değildi, son da olmayacak. Çünkü toplumda kutuplaştırıcı dil, şiddet algısı ve özellikle eğitimde ve sağlıkta hem mesleklerimizin itibarsızlaştırılması hem de velilere ve öğrencilere eksik bilgi ve yanlış uygulamalar üzerinden bir algı oluşturulması bizi hedef haline getiriyor. Bu açıdan bir an önce Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde ya da özgün olarak Eğitimde Şiddet Meslek Yasası’nın mutlaka ve acilen çıkması gerekiyor” dedi.
Eğitimde şiddete karşı, sendikalar olarak güçlü bir birliktelik sağladıklarını kaydeden Başkan Sümbül, 10 Mayıs saat 12.00’de Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacaklarını dile getirdi.
Türkiye’yi toplumsal şiddet sarmalından kurtarabilmek adına; Eğitim-Sen üyelerine, üye olmayanlara, veli ve öğrencilere çağrıda bulunan Sümbül, Meslek Yasası içerisinde güçlü bir cezai yaptırımın olması gerektiğinin altını çizdi.
“Biz kalıcı çözümler bekliyoruz”
Eğitimde Şiddet Meslek Yasası ile birlikte, meslek itibarlarının korunmasının esas olduğuna vurgu yapan Başkan Sümbül, “Okulların önüne polis dikmekle, kapıya güvenlik görevlisi almakla bu problemler çözülmez. Biz kalıcı çözümler bekliyoruz. Bunların başında da insanca yaşayacağımız şartların yerine getirilmesi önemli. Bu konuda da muhatabımız olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın net bir uygulamaya geçmesi gerekiyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER