Mersin
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Altunok sessizliğini bozdu!


Altunok sessizliğini bozdu!
Silifke Belediyesi’ni toplamda 293 milyon 753 bin 934 TL borç ile CHP’li Mustafa Turgut’a teslim eden MHP’li eski belediye başkanı Sadık Altunok konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

HABER / GÜLSEN KAYA

2014-2019 döneminde Silifke Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Mustafa Turgut, yeniden seçilmesi ile Cumhur İttifakı adayı önceki belediye başkanı MHP’li Sadık Altunok’un belediyenin nasıl borç batağına sürüklediğini astığı afiş ile kamuoyuna duyurdu. Belediye binasına asılan afişle, Sadık Altunok’un kendisine 293 milyon 753 bin 934 lira 20 kuruş borç bıraktığını afişle açıklayan Turgut, tüm alacak ve verecekleri tek tek kamuoyuyla paylaştı. MHP’li eski belediye başkanı Sadık Altunok ise konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

“Yörük diyarında DEM bayrağını açtıranlar, buna vicdanınız el veriyor mu?”
Silifke Belediyesi eski Başkanı Sadık Altunok, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve MHP İlçe Başkanı Kıvanç Derya MHP İlçe Başkanlığında bir basın açıklaması yaptılar. MHP İlçe Başkanı Kıvanç Derya, “İYİ parti eski ilçe başkanını, partisinin ilçe başkanını şirket yönetimine alarak, şimdiye kadar görülmemiş bir iş yaptılar. Bunlar belediye şirketinden para alacaklar. Seçimden önce yetim hakkı, tüyü bitmemiş yetim hakkı, şöyleydi, böyleydi diyorlardı. Söyledikleri ile yaptıkları birbiri ile uyuşmuyor.
Başkan seçildikten sonra parti rozeti bir tarafa konur, işçiyi ezmez, mobing uygulamaz. İmar yine iş yapamaz duruma gelmiş. İşler birikmiş durumda. İşçi çıkarmalara, işçilere mobing uygulamalarına devam edecekler. 1 Mayıs’ta DEM Silifke’de bayrak açtı. Şimdiyle kadar görülmüş bir şey değil. Yörük diyarında DEM bayrağını açtıranlar, buna vicdanınız el veriyor mu? Alınan oylar tepki oylarıdır. Bunu CHP Genel Başkanı da açıkça söyledi. Evet tepki oylarıdır. Bu oyların hepsi sizin değildir. Ayrıca Cumhur İttifakı devam ediyor ve biz dimdik ayaktayız. Milletimize, devletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Atatürk’ün yolundan sapmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem ülkemize hem Silifke’mize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Herkes haddini bilsin!”
Derya; “Biz bunların yalan dolan olduğunu biliyoruz. Başkanım bunları tek tek açıklayacak. Öncelikle yaptığımız hizmetler var. Ben öncelikle lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye! Bundan sonra bizim hakkımızda asılsız, mesnetsiz iddialarla karşımıza çıkanlara bizde bunun hesabını soracağız. Belediye ellerinde, kanıtlar orda, dosyalar orda, bilgisayarlar orda. Getirsinler belgeleri eğer ben kendim şikayetçi olmazsam, gerekli yerlere vermezse Kıvanç Derya değilim. Hani nerde? Başından beri herkes yok hırsız, yok bilmem neydi! İspatlasınlar… Suçu ispatlanmamış bir insana katil de diyemezsiniz, hırsız da… Bu nasıl bir mantıktır. Buramıza kadar geldi. Herkes haddini bilecek. Biz de hesap sormasını biliriz. Onlar ülkücülüğün ne demek olduğunu bilmiyorlar, milliyetçiliğin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Biz onlara öğretiriz. Herkes haddini bilsin!...

 

 

 

Ayrıca içimizdeki hainleri de sesleniyorum, sizde sağda solda yazmaktan vazgeçin. Sonuna kadar başkanımın arkasındayım” şeklinde konuştu.

“Başkanımızın Allah’a şükür verilemeyecek hesabının olacağını sanmıyorum”
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt; “Bizim ittifakımız çıkar değil, gönül ittifakıdır. 2019 yılında Cumhur İttifakı belediye başkanlığını kazandıktan sonra dimdik başkanımızın yanında durduk ve destek verdik. Geçtiğimiz beş yıl içerisinde ocu bucu demeden hem belediyede hem bürokraside Silifke’nin menfaatleri doğrultusunda çalıştık. Kanun nizam çerçevesinde yaptık. Seçim süreci yıpratıcı bir dönem oldu. Evet, kampanyalarda ortaya bir tez atılır, söylemler dile getirilir ancak bunların yalandan, iftiradan oluşmaması gerekir. Kanıtları ile beraber ortaya konulması gerekiyor. Seçim öncesi meydanlara hep söyledik; varsa bir yanlışı, eksiği Silifke Cumhuriyet Başsavcılığının yeri belli. Bizde sonuna kadar takipçisi olacağız, dedik ancak o günden buyana 70-80 gün geçti ancak bu geçen gün içerisinde hiçbir müracaat yok. Şimdi Silifke Belediyesine bir tablo astılar, birçok belediyeye astıkları gibi. Bunun açıklamasını başkanımız yapacaktır. Allah’a şükür verilemeyecek hesabının olacağını sanmıyorum. Bu konuda kendisine inanıyoruz. Bizim zorumuza giden; DEM Parti… Uzun zamandır görmüyorduk ama 1 Mayıs’ta, pankartlarla, bayraklarla gördük. Bu bir başlangıç ve bunun nereye gideceğini de bilmiyoruz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi bu dönemde CHP’de; geçmiş yıllarda verilen destekler ortada. Eylemler ortada, festivallerde verilen stantların kimlere nasıl verildiğini Mersin halkı da çok iyi biliyor. Biz bunların takipçisi olacağız. Silifke halkı bize muhalefet görevi verdi. Silifke’nin menfaatleri doğrultusunda yapılacak tüm çalışmalara desteğimiz tam olacak, aleyhinde gerçekleşecek olanların ise tam karşısında olacağız. Doğruya yanlış, yanlışa doğru demedik. Biz muhalefet olarak tüyü bitmemiş yetim hakkına sahip çıkacağız” diye konuştu.

Altunok; “bu borç Silifke Belediyesi’ne yük olmaz”
Silifke Belediyesi eski başkanı Sadık Altunok ise, rakamlarla açıklama yaptı. Silifke belediyesinin 2024 yılı bütçesinin 1 milyar 390 milyon lira olduğunu, böyle bir bütçesi olan Silifke Belediyesi’nin borcunun binaya asılmasının bahane üretmek olduğunu söyleyen Altunok, “Suni gündem oluşturarak, hizmet etmeye bahane üretmeyin. Belediye Başkanını Silifke’mize hizmet etmeye davet ediyorum. Belediye binasına borç tutarını asmak; “Biz bu borçla çalışamayız” demek anlamını taşır. 1 milyar 390 milyon lira bütçesi olan Silifke Belediyesine bırakılan borç, böyle bir bütçesi olan bir kuruma asla yük olmaz. Kaldı ki; bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Büyükşehir’den de bizim alacağımız var. Mahsuplaşmak yerine borç olarak gösteriliyor. Rakamlarla ifade ettiğimizde; 2019 yılı bütçesi 80 milyon lira, devraldığımız borç miktarı ise 21 milyon 500 bin lira, bu borcun bütçeye oranı ise yüzde 27… 2024 yılı bütçesi 1 milyar 390 milyon lira. Taşucu Sahil ve Meydan Düzenlemesi 2 milyon 470 milyon lira, Asfalt malzemesi 13 milyon 950 bin lira, Belediye Binası Denizbank kredi 12 milyon 500 bin lira, Belediye Binası Vakıfbank kredi 105 milyon lira, Vergi Dairesi 6 milyon 500 bin lira, Piyasa borcu 144 milyon 500 bin lira, Devreden toplam borç: 284 milyon8 920 milyon lira, Büyükşehir ÇTV alacak 15 milyon lira, alacak düştükten sonra kalan borç: 269 milyon 920 bin lira yani borcun bütçeye oranı yüzde 19. Laf değil iş üretilmeli. Silifke büyüyen bir şehir ve hizmet bekliyor. Bu tür suni şekilde oluşturulmaya çalışılan gündemlerle, borcun çok büyük bir rakam olarak gösterilmesi, iş ve hizmet üretmemeye bahaneden başka bir şey değildir. Sayın belediye başkanını Silifke’mize hizmet etmeye davet ediyorum. Cumhur İttifakı Meclis üyelerimiz ve teşkilatlarımız ile hizmetlerin takipçisi olacağız. Halkımızın bilgi ve takdirlerine sunuyorum. Bizlere çamur atanlara, hakkımızda çeşitli iddialarda bulunan, iftira atanlara karşı asla kayıtsız kalmayacak, yargı önünde hesaplarını vereceklerdir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!