Mersin
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

DEVA Partili Ekmen’den Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a Mersin için çağrı

DEVA Partili Ekmen’den Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a Mersin için çağrı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Mersin’in turizm potansiyelini ve yapılması gerekenleri gündeme getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere milletvekillerine, yerel ve bürokratik yöneticilere seslenen Ekmen, Mersin turizmini hep beraber ayağa kaldırma çağrısında bulundu.

Toplantıda Mersin’in turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Ekmen, “Farklı dinler, etnisiteler ve antik mirası açısından bir inanç ve kültür şehridir. 321 kilometrelik sahilleri ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahiptir. Yörük kültürü Türkiye'de çok az yerde deneyimlenebilecek özel bir dokuya sahiptir ve Yörük kültürü ile birlikte yayla turizmi eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Gastronomi turizmi ile Mersin'in Tarsus’undan başlayarak Mut, Anamur’a kadar birçok ilçesinde çok özel lezzetleri tatma imkanına sahip olabilirsiniz ve doğasıyla, coğrafyasıyla birçok adrenalin sporuna ev sahipliği yapmaya uygun bir şehirdir. Aynı şekilde nüfusu, iş gücü ve potansiyeliyle de Mersin tek kelimeyle Akdeniz’in incisi kabul edilecek bir şehirdir” dedi.

Antalya’nın turizm potansiyeli itibariyle doyum noktasına gelmiş olmasına rağmen Mersin’in potansiyel açısından oldukça bakir bir şehir olduğuna dikkat çeken Ekmen, kentte ne plaj turizmi ne yayla turizmi ne inanç ve kültür turizminde Türkiye çapında emsallerine göre hak ettiği yerde bir hareketlilik olmadığını söyledi.

Ekmen, Mersin’in turizm potansiyelinin ihmal edildiğini savunan Ekmen şunları söyledi:

“Bugün itibariyle Mersin turizmi için çok değerli olan havalimanı projesi bir türlü tamamlanamadı. Çeşme Taşucu otoyoluna ise başlanamadı.

Mersin için Bakanlık tarafından 2010 yılında yayınlanmış bir Master Turizm Planı 2024 için güncellenmeli. Mersin, Bakanlığın özel bir yasayla kurduğu Turizm Geliştirme Fonu’ndan yararlanamadı, üç yıldır Bakanlıkça birçok ilde gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivalleri de dahil edilmedi.

THY’nin Planet Eğlence Sistemi’nde 41 il ve 4 ilçeye yer verilmesine rağmen Mersin’e yer verilmedi. Kazanlı Turizm Bölgesinde 2009 yılından beri verilen tahsislerin durumunun konuşulmaya değer bile olmadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyonu planlanan Tarsus Roma Yolu, Anamur Antik Kenti Halk Hamamı ve Uzuncaburç Tiyatrosu için ayrılması gereken ödenek toplamda 250 milyon iken sadece 70 milyon lira tahsis edildi.”

“Gelin hep beraber Mersin’i ayağa kaldıralım”

Konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a davette bulunan Ekmen, “Sayın Ersoy, sizi Mersin’e davet ediyoruz. Mersinimize buyurun. Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 13 Milletvekilimiz, 13 İlçe Belediye Başkanımız ve sayısız turizm paydaşımızla birlikte Mersin Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde bir gün bile olsa birlikte bir çalıştay yapalım ve bir yerden başlayarak Mersin Turizm Master Plan’ını güncelleyerek hızlıca pratiğe dökecek adımlar atalım. Bugüne kadar Turizm Bakanlığı'nın belirlediği turizm koruma ve gelişim bölgesinin adedi sekizdir ve bunlarla ilgili olarak projelendirilenler var, çalışması devam eden var, tahsisleri yapılan var ama maalesef henüz çivi çakılan bir yer yok. Turizm Geliştirme Fonu videolar hazırlasın, Türk Hava Yolları bu açığını gidersin, Mersin'e ayrılan ödenekler arttırılsın, Kültür Yolu Festival Programı'na Mersin’in en azından 2025 için dahil edileceği ilan edilsin ve bütün bunların yanında Mersinliyi, Mersin’de buluşturan fuar değil, Türkiye'yi ve dünyayı Mersin’de buluşturan büyük fuarlara imza atalım” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!