Mersin
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Göz Hekimi Orkun Özkan Uyardı: Yanlış Gözlük Kullanımı Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor


Göz Hekimi Orkun Özkan Uyardı: Yanlış Gözlük Kullanımı Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor
Yanlış gözlük kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Göz Hekimi Orkun Özkan, yanlış gözlük kullanımının insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, gözlük alacak kişilerin mutlaka göz hekimine danışması gerektiğini söyledi.

Göz sağlığı, günlük yaşam kalitesini doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biri. Gözlük kullanımı ise görme bozukluklarını düzeltmek için en yaygın ve etkili yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, yanlış gözlük kullanımı, göz sağlığı için ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle, gözlük seçimi ve kullanımı konusunda dikkatli olmak büyük önem taşıyor.

Konuyla ilgili Göz Hekimi Orkun Özkan, Mersin Haber Merkezi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Yanlış numara veya uyumsuz gözlük camlarının baş ağrısı ve göz yorgunluğu gibi problemlere sebep olabileceğini belirten Özkan, “ Uzun süreli yanlış gözlük kullanımı, görme kalitesinde düşüşe ve hatta kalıcı göz hasarlarına sebep olabiliyor. Özellikle çocuklar ve ergenlerde, göz gelişiminin devam ettiği bu dönemde, yanlış gözlük kullanımı, ileride daha ciddi görme problemlerine yol açabiliyor. Bu nedenle, gözlük reçetesi alırken doğru ölçümün yapılması ve düzenli aralıklarla göz kontrolünden geçilmesi büyük önem taşıyor.” dedi.

Göz sağlığını korumak ve görme kalitesini artırmak için, gözlük seçimi konusunda uzman bir göz doktoru veya optometrist ile danışmanlık yapmanın en doğrusu olacağına vurgu yapan Özkan,” Gözlük camlarının ve çerçevelerinin kişinin yüz yapısına ve görme ihtiyaçlarına uygun olması gerektiği unutulmamalı. Ayrıca, gözlük kullanımı sırasında, özellikle bilgisayar başında uzun saatler geçiriyorsanız, göz sağlığını koruyacak ek önlemler almak faydalı olacaktır. Göz yorgunluğunu önlemek için göz egzersizleri, düzenli aralıklarla mola vermek ve uygun aydınlatma kullanmak, yanlış gözlük kullanımının zararlarını minimize etmede yardımcı olabilir.” Diye konuştu.

Gözlük kullanımının doğru yapılması gerektiğini kaydeden Özkan, “Gözlük, görme kalitemizi artırmanın yanı sıra, günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş. Bu nedenle, gözlük seçimi ve kullanımı konusunda bilinçli olmak, göz sağlığımızı korumak adına atabileceğimiz en önemli adımlardan biridir. Göz sağlığına verdiğimiz önem, yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen bir faktördür.” İfadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!