Haber / Evrim Mutlu

İçel Sanat Kulübü Müfide İlhan –Gazanfer Uğural Salonu’nda gerçekleşen serginin açılış konuşmasını yapan Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, emeği geçen bütün sanatçılara teşekkürlerini ileterek şöyle konuştu:

“Anneler Günü sadece 12 Mayıs değil’ dedik, yılda bir kere annelerimizin; o eli öpülesi insanların kıymeti bizim için ömür boyu devam etmeli. Yaşadığımız çağda maalesef bunların çok eksildiğini görüyoruz. Ama biz İçel Sanat Kulübü olarak, pek çok konuda farkındalığı sağlamaya çalışıyoruz. Bu da onlardan biri. Her yıl, Görsel Sanatlar Kulübü Başkanımız Güldem Kervan ve ekibiyle güzel tablolara imza atacak şekilde organizasyonlara dahil oluyorlar.”

Sergiye katılımın güzel olduğunu belirten Alkar, “Sanatçılarımız çok ilgililer, bu da gelenekselleşmiş bir sergiye dönüştü. Dolayısıyla önümüzdeki yıl da ekibimizle birlikte biz yapmaya devam edeceğiz. Tabii Babalar Günü’nü de yapacağız, onları da unutmadık” dedi.

Ressamlara, bu anlamlı gün adına, özgün eserleriyle katılmaları için açık çağrıda bulunduklarını söyleyen Görsel Sanatlar Kurulu Başkanı Güldem Kervan ise, “Plastik değer taşıyan, tabii ki estetik kaygılarla yapılmış, her biri birbirinden değerli çalışmalar var. Sağ olsunlar çok da ilgi gördü bu sergi. 29 sanatçının 60 eseriyle görücüye çıktık” şeklinde konuştu.

Anneler Günü’nün senenin sadece bir gününden ibaret olmadığının altını çizen Kervan, “Sadece Mayıs’ın ikinci pazarı Anneler Günü değil, yılın her günü aslında annelerin hatırlanması gerektiğinin farkındalığını yaratmaktı bizim buradaki amacımız. Eserlerimizdeki temaların çoğu; anne, çocuk ve aile temalı. Ama bunun yanı sıra, hayvanlarla ilgili aile temaları da var. Çok güzel bir sergi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sergi sonunda, katılım sağlayan sanatçılara, İçel Sanat Kulübü Dergisi’nin son sayısı ve Abdullah Ayan’ın “Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında” adlı kitabı hediye edildi.

Sergi 20 Mayıs Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.