Haber / Evrim Mutlu

Özellikle son dönemlerde Türkiye’nin birçok ilinde ardı ardına yaşanan moto kurye cinayetleri ve şiddet olayları Mersin’deki meslektaşlarını da tedirgin ediyor. Son olarak, Balıkesir’de 5 gün önce kurye olarak işe başlayan, üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın, 6 ayrı suç kaydı bulunan E.Ö. (17) isimli şahıs tarafından, 25 bıçak darbesiyle katledilmesi olayı üzerine, Mersin’deki moto kuryeler Mersin Haber Merkezi mikrofonuna konuştu.

“Nerdeyse her gün başımıza bir olay geliyor”
Mersin’deki moto kuryeler, başlarına gelen olaylardan da örnek verirken, bir moto kurye şu ifadelerde bulundu: “Yazık, günah insanlara böyle kıyıyorlar. Canımız tehlikede, yapmasınlar. Biz insanlara olabildiğince iyi davranıyoruz, kurallara uyuyor ışıklarda duruyoruz. Yazık, günah ne gerek var böyle şeylere, değer mi bir insanı öldürmeye? Benim de başımdan geçti, geçen gün karşıma bıçaklı biri çıktı. Adam yola uzanmış, üzerime bıçak çekti. Ben de ne yapayım, yanından kaydım gittim.”

“Yetkililerin, moto kuryeler için bir motor yolu açmalarını rica ediyoruz”
Başka bir moto kurye ise, “Benim her gün başıma geliyor. En çok da insanların arabalarının kapılarını sağlı-sollu açmalarına katlanamıyorum. Bize karşı biraz saygılı olsalar çok çok iyi olur. Çünkü biz burada ekmeğimizin derdindeyiz sonuçta, işimizde gücümüzdeyiz. Biz her şeyden önce, belediyeden moto kuryeler adına, herkesin adına bir motor yolu açmalarını rica ediyoruz. Bu olursa bizim için çok iyi olur” dedi.
Kendilerine ait bir motor şeridi olmadığı için, sürekli olarak trafik cezası kesildiğinin de altını çizen kurye, “Diyecek başka bir şeyim yok, bize yardımcı olsunlar. Ölmeyelim, amacımız o” diye ekledi.

“Mermilerin arasından geçtik”
Meslektaşlarının başına gelen olaylardan dolayı üzgün ve tedirgin olduklarını belirten bir başka moto kurye de “Zanlıyı yakaladılarsa müebbet hapis yatmalı. Bizim de kaygılarımız oluyor, burada bir mahallede mermilerin arasından geçtik. Silahlı çatışmanın ortasında kaldık. Oluyor böyle şeyler ne yapabiliriz ki artık” şeklinde konuştu.