Mersin
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

İYİ Parti’de değişim! Meral Akşener’den adaylık açıklaması


İYİ Parti’de değişim! Meral Akşener’den adaylık açıklaması
27 Nisan Cumartesi günü Olağanüstü Kongre’ye gidecek olan İYİ Parti, yeni Genel Başkanı’nı seçecek. Genel Başkanlığa adaylık konusunda açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararını verdi.

Haber / Umut Çor

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde beklediği sonuçları alamayan ve oy oranı yüzde 3,77’ye kadar gerileyen İYİ Parti’de Olağanüstü Kongre kararı alınmıştı. İYİ Parti cephesinden istifa seslerinin yükseldiği dönemde kongreyi işaret eden Meral Akşener kararını verdi.

MERAL AKŞENER ADAY OLMAYACAK

Sosyal medya adresinden paylaşımda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine yöneltilen ‘İstifa et’ çağrısında kulak verdi. 27 Nisan’da yapılacak olan İYİ Parti Seçimli Olağanüstü Kurultay Toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Akşener, Genel Başkanlığa aday olmayacağını ifade etti.
27 Nisan’da toplanacak olan kurultayın 2028 rotasını belirleyeceğini aktaran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde İYİ Parti olarak; yetkili kurullarımızın kararı doğrultusunda seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettik. Bu kararı alırken, kararı alan partinin genel başkanı olarak; karşımıza kimleri aldığımızı elbette biliyordum. Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım” dedi.

Dün olduğu gibi bugünde her türlü bedel ödemeye hazır olduğunu aktaran Akşener, “Seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış ama ne iktidarın ne de ana muhalefetin ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse ben bu bedele razıyım” ifadelerini kullandı.
27 Nisan’ı işaret eden Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Ben dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim. Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz Seçimli Olağanüstü Kurultay’ımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!