Haber/Alper Yetgün

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, vatandaşlar da bayram hazırlıklarını sürdürüyor. Kimi vatandaş kurban eti kesimi için bıçak alırken, kimisi ise bıçaklarını bilemeye başladı. Bu durum kuşkusuz en çok bıçakçıları sevindirdi. Mersin sıcağında terler içinde çalışan bıçak ustaları, eski bayramlar gibi işlerinin iyi gitmemesine yakınıyorlar.

Mersin Haber Merkezi’ne konuşan Bıçakçı İbrahim Demir, Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinin arttığını belirterek, birkaç gün daha iş yoğunluğunun süreceğini söyledi.

Hayat pahalılığından dolayı insanların yeni bıçak alamadığını ve eski bıçaklarını bileyip tamir ettirdiğine dikkat çeken Demir, özellikle bıçak tamirciliği için gelen çok sayıda müşterinin olduğunu dile getirdi.

Meteorolojinin duyuru kodlarının anlamı nedir? Meteorolojinin duyuru kodlarının anlamı nedir?

“Sıfır bıçak satışı azaldı”

Alım gücünün zayıf olduğundan dolayı sıfır bıçak satışının az olduğunu kaydeden Demir, bıçak bileme işinin çok olduğunu ifade etti.

Eski makine bıçaklarını tamir ettiklerini anlatan İbrahim Usta, sıfır bıçak müşterisinin olmamasından yakındı.

“Kasaplar kesim işini çok yaptığı için işlerimiz azaldı”

Bıçakçı Hasan Öz ise Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinin arttığını aktararak, “Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz bayram bitimine kadar devam eder. Ancak sonra işlerimiz azalır. Bir seneye kadar işlerimiz durgun olacak. Daha önceki yıllarda Kurban Bayramlarında işlerimiz artardı. Son dönemlerde ise artık kasaplar kesim işini yaptıkları için işimiz azaldı. Eskiden insanlar etlerini kendileri keserlerdi ve dolayısıyla bıçak alırlardı ya da bıçaklarını bilerlerdi. Şimdi kesim için direkt kasaba verdiklerinden dolayı işlerimiz azaldı” diye konuştu.

Muhabir: Alper Yetgün