Haber / Alper Yetgün

Mersin’de Tırmıl Sanayi Sitesi yakınında kurulan kurban pazarında hayvan sahipleri yem ve benzeri maliyetlerin çok yüksek olmasından yakınırken, kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ise geçen seneye oranla fiyatının neredeyse yüzde 50 artan kurbanlıkların çok yüksek fiyattan satılmasına sitem ediyor. Hayvan pazarında vatandaş yoğunluğu az olduğu görülürken, bunun temel nedeninin ise hayvan fiyatlarının yükselmesi olarak gösteriliyor.

Kurbanlık satıcısı Harun Aydemir, bu yıl bekledikleri gibi satışların henüz başlamadığını belirterek, “Kurbanlık hayvan fiyatlarımız 8 binden başlıyor, 20 bine kadar çıkıyor. Hayvanlar pahalı olmasına rağmen biz besici olarak para kazanamıyoruz. Çünkü giderlerimiz çok fazla. Yem fiyatları almış başını gitmiş. Bize kar kalmadığı için gelecek sene bu işi yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

Bu haftanın vizyondaki filmleri belli oldu Bu haftanın vizyondaki filmleri belli oldu

Bir diğer besici Ömer Kaya ise geçen sene ile bu sene arasında fiyat farkının çok yükseldiğine dikkat çekerek, “Geçen sene 8 bine sattığımız hayvanları bu sene 18 bine satıyoruz. Buna rağmen geçen seneki gibi para kazanamıyoruz. Yem çok pahalı ve satışlar düşük. Hayvanlarımız hepsi burada duruyor. Gelen giden yok, alan yok satan yok. İnşallah işlerimiz iyi olur para kazanırız” diye konuştu.

Faruk Öz de en çok yem fiyatlarının yüksek olmasından yakınarak, “Yemin çuvalı olmuş 550 lira. Bu yem fiyatlarıyla kar etmek çok zor. Fiyatlarımız 10 binden başlıyor 25 bine kadar gidiyor. Bu sene geçen seneye göre çok durgun. Beklediğimiz gibi satışlar olmadı. İnsanlar da haklı” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Alper Yetgün