Mersin
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Mağdur vatandaşa mikrofon uzattık


22 Nisan’dan itibaren 24 ay süreyle trafiğe kapatılacak olan Mersin – Yenice hattı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Treni sıklıkla kullanan vatandaşlar ve istasyon bölgesindeki esnaflar kararı eleştirdi.

Haber/Hamdi Talaş

"Adana-Mersin-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı Projesi" kapsamında yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle Adana-Mersin seferlerinde değişikliğe gidildi. 22 Nisan tarihinden başlamak üzere 24 ay süreyle Mersin-Yenice hattının trafiğe kapatıldığı duyuruldu.
Adana – Mersin arası mekik dokuyan öğrenciler ve çalışanlar karara tepki gösterirken yetkililerden ulaşıma çare olacak yeni çözümler üretilmesini bekliyor.

ULAŞIM MAALİYETLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

Trenin en ucuz ulaşım aracı olduğunu belirten vatandaşlar, seferlerin durdurulması kararının ardından ulaşıma ödeyecekleri ücretin artacağından ötürü endişelerini dile getirdi. Adana’da yaşadığını söyleyen bir vatandaş, “Bu böyle olmaz yani. Ben Adana’da yaşıyorum. Oğlum burda yaşıyor, burda çalışıyor. Ben hafta iki kere onun yanına gelip gidiyorum. Napacam şimdi bilmiyorum. Tok otobüsleri 100 lira. Şimdi onlarda yapar 200 lira. Nasıl geçinecez bilmiyorum” dedi.

Mersin’de seyyar satıcılık yaptığını belirten bir vatandaş, “Ben Adana’da yaşıyorum. Mersin’de seyyar satıcılık yapıyorum. Treni her gün kullanıyorum. Tren, otobüse göre hem daha ucuz hem de daha hızlı. Şimdi ne yapacaz bilmiyorum. Bu çok yanlış oldu. Kimse memnun değil ki. Herkes mağdur oldu. Devletin buna bir çare bulması lazım” ifadelerini kullandı.

Trenin hem zaman hem de fiyat olarak otobüslerden daha avantajlı olduğunu belirten vatandaşlar ortaya çıkan sorun nedeniyle yetkililerden çözüm bekliyor.

ESNAF İŞSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA

İstasyon Taksi durağında çalışan taksici esnafı Sadettin Akpınar, durdurulan seferler nedeniyle işlerinin sert bir düşüş yaşayacağından dolayı dert yanarken yetkililere de çözüm önerisinde bulundu. Akpınar “Bu durum bizi çok kötü etkileyecek. İnsanlar zaten ekonomik krizden dolayı taksiye eskisi gibi binmiyor. En ucuz taşıma aracı tren. Ayda 1 buçuk milyon kişi gidip geliyor. Bizim zaten geçim kaynağımız bu tren seferleri. Bizim durağımız burada. Bizim taşıdığımız yolcuların büyük bir kısmı trene gelip gidenler. Bizim işlerimiz en az yarıya düşecek. Sadece bizi değil, talebesi, işçisi herkes etkilenecek. Bu bir kalemde olacak bir şey değil ki. Yani 3 ay desen 5 desen millet idare eder de 2 sene nasıl idare edecek? En azından yolun bir tanesini açık bıraksalardı. Önce birini yapıp o bitince de diğerini yapsalardı” dedi.   

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!