Mersin
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Mersin’de “1Tech Kadın Projesi”, dijital girişimciliği teşvik edecek

Mersin’de “1Tech Kadın Projesi”, dijital girişimciliği teşvik edecek
TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ve MTSO iş birliğinde hayata geçirilen “1TechKadın Projesi”; eğitim, atölye çalışmaları ve staj desteği sağlanacak kadınların teknoloji alanında iş hayatına dâhil edilmesiyle ekonomide katma değer oluşturacak. TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ayla Harp, “1Tech Kadın Teknoloji Festivali’ni düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Mersin’de kadın gücünün yüksek teknoloji, mühendislik, tasarım ve bilişim gibi çağın iş kollarına uyumunu sağlamak ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hazırlanan “1TechKadın Projesi”, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Atölye 1886 Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi’nde tanıtıldı. Lansman toplantısına kadın örgütleri temsilcileri, MTSO üyesi kadınlar ile Mersin Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile çok sayıda kadın katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ayla Harp, kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Dış ticarette, sanayide, tarımda ve kooperatifte kadın elinin önemine dikkat çektik” dedi.

Kadınların yaşamın her alanında olması gerektiğini ifade eden Harp, bugün de ‘1Tech Kadın’ ile ‘Teknolojide Kadın Eli’ vurgusu yaptıklarını söyledi.

Projeyle gelecek ekonomisinin temeli olan teknoloji dünyasına ve dijital dünyaya kadınların daha çok katılım göstermesinin önünü açmak istediklerini dile getiren Ayla Harp, “Projemizin sloganını ‘İlham Ver, Destek Ol ve Güçlendir’ olarak belirledik. Rol model kadın sohbetleriyle ilham verecek, dijitalleşme noktasındaki ön yargıları yıkacağız. Eğitimlerle, atölye çalışmalarıyla ve stajlarla destek olacağımız kadınlarımızı iş hayatına dâhil ederek güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadınların dijital dünyada erkekler kadar yer almamasının temel nedenlerinden birinin, genç kızların ortaokul ve lise yıllarında bu alanlara yönlendirilmemesi olduğunu kaydeden Ayla Harp, erkek egemenliğindeymiş gibi algılanan teknoloji üzerindeki bu düşüncenin kırılması gerektiğini aktardı.

Eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak, okulların bu konuda daha teşvik edici olmalarını sağlayacaklarından aktaran Ayla Harp, “Mesleği ne olursa olsun ekonominin parçası olmak isteyen tüm kadınları dijital beceriler ve yeteneklerle bu yeni dünyaya entegre etmek istiyoruz. Bu kapsamda yıl içinde 1Tech Kadın Teknoloji Festivali’ni düzenlemeyi hedefliyoruz. Türkiye’deki TEKNOFEST daha çok erkek grupların yarıştığı bir organizasyon olarak görülüyor. Burada bir ayrım yaparak sadece kadınlarımızın olduğu bir festival düşünüyoruz” diye konuştu.

“Kadın yoksa değerler yarım kalır”

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut ise kadını yok sayarak gelişmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

Sürdürülebilir kalkınmada kadın istihdamının önemini vurgulayan Gökbulut, “Sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta kadın yoksa yaratılan her değer yarım kalmaya mahkûmdur. Konu kadın ve erkeğin ekonomiye ve yaşama dönük omuz omuza mücadele etmesi, katkı sunma çabasıdır” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!