Haber / Evrim Mutlu

Mezitli sahilinde sıcak ve soğuk içecek satışı yapan Ersin Aslan, konuyla ilgili mikrofonumuza konuştu.

“Su satışlarımız üçte bir oranında düştü”

Sürekli sahilde çalıştığını kaydeden Aslan, “Sıcakların artmasıyla insanlar dışarıya çıkmamaya başladı. Bu yüzden de alışverişler çok azaldı. Saat 19.00-20.00’den sonra biraz iş oluyor. O saatten sonra sıcaklar da etkisini azalttığı için, biraz daha iyi oluyor yani. Gündüz ve akşamüzeri hiç kimse olmuyor. Su satışlarımızı da etkiliyor. İşin açıkçası, soğuk su olmazsa insanlar almıyor ve şu anda su satışımız üçte bir düştü. Sularımızı soğuk kalmaları için buzlu termosun içinde muhafaza ediyoruz bu yüzden” dedi.

Satış yapmak için tezgahı öğleden sonra açtığını dile getiren Aslan, şöyle konuştu:

“Öğleden sonra 4-5 gibi geliyoruz, tezgahımızı hazırlayıp kuruyoruz. Su satışlarımız da 5’ten sonra başlıyor. Şu anda zaten sıcaklardan dolayı sahilde kimse yok bekliyoruz biz de.”

“Gece 11-12’ye kadar buradayız”

Sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra bardak ve kaynamış mısır gibi ürünlerin de satışını yapan Aslan, “Şu anda, gece 11-12’ye kadar burada duruyoruz. Yürüyüş ve spor yapanlar, gençler olsun, aileler olsun geliyorlar hepsi. Akşam saatlerinde en çok bardak mısır, kaynamış mısır çay, kahve satışı oluyor. Bir de diğer meşrubatlarımız var” şeklinde konuştu.

Meteoroloji, Mersin için uyarı verdi: Şiddetli yağış bekleniyor Meteoroloji, Mersin için uyarı verdi: Şiddetli yağış bekleniyor

Muhabir: Evrim Mutlu