Mersin
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Mersinli Ressam Nazan Kundak, Mersin haritasını sanat eserine dönüştürdü


Dünyaca ünlü markaların tasarımcılığını yapan Moda Tasarımcısı ve Ressam Mersinli Nazan Kundak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nde (TEMAD) Atatürk ve Mersin temalı resimlerini katılımcılara sundu.

Haber / Hamdi Talaş

6 Mart Çarşamba günü Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nde (TEMAD) başlayan Ressam Nazan Kundak’ın Atatürk ve Mersin temalı resim sergisi 8 Mart Cuma gününe kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.
Resme küçük yaşlarda başladığını belirten Kundak “Kendimi bildim bileli resim çiziyorum. Çünkü amcam da ressamdı. Ondan özenerek çok güzel resimler öğrendim. Lisede de Resim Bölümü okudum. Ankara’da da moda tasarım sınavına girdim. Okulu birincilikle kazandım ve birincilikle bitirdim. Şu anda da yeniden memleketime döndüm ve burada da atölye çalışmalarına devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLÜ RESSAM NAZAN KUNDAK’IN RESİM SERGİSİ TEMAD’DA İLGİYLE KARŞILANDI
Bugüne kadar 300’e yakın kişisel resim sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıkan Ressam Nazan Kundak, verilen 100’lerce ödülle de taçlandırıldı. TEMAD’daki resim sergisinde de birbirinden değerli ve başarılı çalışmalarıyla misafirlerin karşısına çıkan Kundak’ın en beğenilen resmi ise Mersin haritasını en ince detayına kadar işleyerek sanat eserine dönüştürdüğü resmi oldu.
Bu resmin ortaya çıkması için büyük emek verdiğini ve yaklaşık 6 ay sürdüğünü belirten Kundak “Pandemi döneminde eve kapandığımız için böyle bir fikir aklıma geldi. Mersin Kültür Evi’ne gidip Mersin haritasını istedim. Mersin’in haritasında birebir olarak şehrin kültürünü, oyunlarını, yemeklerini, ağaçlarını resmettim. Her şey ölçülü. Metresine kadar her şeyi ayrıntılarıyla bu resimde görmeniz mümkün. Bu tabloyu bir asker evine satın almak istedi. Ama ben satmadım. Çünkü bu tablo yerini bulması lazım. Herkesin görebildiği bir yerin alması gerekiyor. Bir eve kapanmasını istemem. Bir daha böyle zor bir tabloyu çizemem” sözleriyle matematik ve sanatın iç içe geçtiği ve serginin en beğenilen eserlerinden biri olan tablosunu anlattı.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, Nazan Kundak’ın sergisi hakkında şu ifadeleri kullandı.
“Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Vecihi Hürkuş Toplantı Salonu’nda bir etkinlik gerçekleştirdik. Moda tasarımcısı ve ressam Sn. Nazan Kundak’ın Atatürk temalı sergisini burada bizlerin de desteğiyle açmış bulunduk. Ve böyle mutlu bir günde, Türkiye Cumhuritetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin yaşatıldığı bu sergide sizleri de aramızda görmekten çok mutlu olduk. Her şey vatan için, her şey Türkiye için" 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!