Haber / Alper Yetgün

Mersin’de Kurban Bayramı dolayısıyla otogarda yolcu hareketliliği yaşanırken, otobüs firma sahipleri full yolcuyla sefer yapmalarına rağmen artan maliyetler nedeniyle kar edemediklerini belirtiyorlar. Yolcular ise neredeyse iki katına çıkan bilet fiyatlarının yüksek olmasına yakınıyorlar.

Mersin Haber Merkezi’ne konuşan otobüs şoförü Selim Irmak, “Otobüs bilet fiyatları insanlara göre pahalı olmuş olabilir ancak maliyetler çok arttı. Bir muavin İstanbul’a git gel 3 binden aşağı gitmiyor. Bunun yemesi, içmesi var. Mazot çok pahalı. Karayolları ve köprü fiyatları çok yüksek. İstanbul’a gidip gelmenin bir aracın maliyeti 50 bin liraya mal oluyor. İstanbul’a dolu gidip gelsek dahi bize çok az bir şey kalıyor. O da sezonda olursa. Yolcuların bilet pahalı sitemlerini anlıyoruz ancak emin olsunlar maliyetlerden dolayı bu oluyor” dedi.

Bir diğer otobüs şoförü Abdulkadir Toprak da maliyetlerin çok yükseldiğine dikkat çekerek, “Bazı yolcularımız biletler çok pahalı diyorlar. Ancak bu maliyetlere göre pahalı değildir. Kurban Bayramı dolayısıyla gidiş gelişler ful yolcularla dolu. Dönüşler için ek seferler yapacağız” diye konuştu.

Otobüs firması çalışanı Yüksel Tan, “Mersin’den Van’a gidiyoruz. Bayramdan dolayı otobüslerimiz dolu gidiyor. Maliyetlerden dolayı bizi kurtarmıyor. İnsanlar bayramda ailesinin yanında geçirmek için otobüslerle ailelerine gidiyorlar. Yolculara göre biletler pahalı gelebilir ancak emin olsunlar maliyetlerden dolayı bilet ücretleri bu noktaya gelmiş. Bayram bittiği zaman bizim de işimiz de düşer. İş düştüğü zaman bilet fiyatları da düşer. Maalesef bu sektör böyle bir sektör” şeklinde konuştu.

“Yolcu sıkıntısı yaşıyoruz”

Bir diğer otobüs firması çalışanı Hacı Gürcan da Bayram sonrası ek seferlerinin olmadığını ancak ileriki zamanda açılabileceğini aktararak, “Maliyetlerimiz çok yüksek, mazot çok pahalı. Yolcu sıkıntısı yaşıyoruz. Yolcu az olunca ister istemez zarar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hayat pahalılığından dolayı 2 yıldır ailemin yanına gidemiyordum”

Yolculardan Nurten Kaya ise otobüs bilet fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Mersin’den Kahramanmaraş’a annemin yanına gidiyorum. 2 hafta önce Mersin’den Kahramanmaraş’a gidiş bileti 300 TL idi şimdi ise tam iki katı 600 TL olmuş. Eskiden istediğimiz zaman ailemizin yanına gidebiliyorduk. Hayat pahalılığından dolayı 2 yıldır ailemin yanına gidemiyordum”

COVID-19 virüsünün mutasyonlarına dair bilgiler yenileniyor COVID-19 virüsünün mutasyonlarına dair bilgiler yenileniyor

Bir diğer yolcu emekli Mehmet Ay da Otobüs bilet fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınarak, “Yolculuk esnasında gittiğimiz zaman yolda yemekler çok pahalı olduğundan yemek de yiyemiyoruz. Ekmek ve suya muhtaç hale geldik. Emekli maaşımla çok zor geçiniyorum” diye belirtti.

Emre Demir adındaki yolcu ise otobüs bilet fiyatlarının uçak bileti fiyatlarına yaklaştığını kaydederek, bu duruma tepki gösterdi.

Muhabir: Alper Yetgün