Mersin
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu düşürebilmek için esnafı ve üreticiyi güçlendirmek gerekir


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlar Kurulu Toplantısı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de katılımıyla birlikte gerçekleşti. Toplantı kapsamında esnafın sorunları ve Türkiye ekonomisi ele alındı.

Haber / Hamdi Talaş

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), esnafın sorunlarını ele almak üzere Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Veysel Sarı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı Esnaf Odaları Başkanları katıldı. Toplantı da Başkan Sarı, görev süresi kapsamında yaptığı çalışmaları ve yapacaklarını anlatırken, esnafın sorunlarıyla ilgili olarak da çözüm önerileri konuşuldu.

SARI “BİZ NELER BAŞARABİLECEĞİMİZİ HEM MERSİN’E HEM DE TÜRKİYE’YE İSPATLAYACAĞIZ"

Ekonomik zayıflıkları gerekçe gösterilerek bir etkinliklere davet edilmediklerini belirten Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Veysel Sarı “Gerçekten güçlü olmayan bir esnafın yaşama şansı yoktur. İşte bu yüzden Mersin’de esnaf birliğimizin adını en üste taşımaya çalışacağız. Esnafın sorunlarıyla alakalı olarak projelerimizi hayata koymaya devam edeceğiz. Sanayi Ticaret Odası’nda bir etkinliğe ekonomik zayıflığımızdan dolayı, bunlar bunu yapamaz bunlar şunu karşılayamaz diye bizi koymuyorlar. Ama biz her şeyi yapabileceğimizi, neler başarabileceğimizi hem Mersin’e hem de Türkiye’ye ispatlayacağız” ifadelerini kullandı.

PALANDÖKEN “BİR PARAKENDE YASASI ÇIKARAMADIK”

Esnafların sorunları ve ülkedeki ekonomik durumun etkileri üzerine konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, söylediklerinin yetkililer tarafından dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Palandöken “Aşırı bir fiyat artışının önüne geçilebilmesinin çözüm yolları bizim söyleyeceklerimizin dikkate alınmasıyla olur. Bir ‘Perakende Yasası’ çıkartamadık. Çiftçileri tarlasında işçi yaptı. Esnafı yanında tezgahtar yaptı. Ülke ekonomisini batırarak 2 buçuk milyon insanın rızkına göz dikildi” sözleriyle eleştirilerde bulunurken, esnaf ve üreticinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle küçük esnafın, zincir marketler tarafından ezildiğini dile getiren Palandöken “Zincir marketlerin lojistik imkanları, depolama imkanları kapsamında küçük esnafın sorunları daha da artıyor. Yine toptancılık adı altında üreticinin de bir kazancı olmuyor. Üretici ve tüketici arasındaki fiyat artışının en önemli sorunlarından biri aradaki toptancılar. Bu sorunları aradan kaldırabilmek için ve de enflasyonu düşürebilmek için esnafı ve üreticiyi güçlendirmek gerekir.” İfadelerini kullandı.  

 

   

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!