Mersin
18 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Fırıncılar destek bekliyor

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, artan gider fiyatlarından ötürü yetkililere destek çağrısında bulundu.

Haber / Hamdi Talaş

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, artan fiyatlar karşısında bir süredir hareketsiz olan ekmek fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Yüksek enflasyon ve artan fiyatlar sebebiyle maliyetlerinin günlük olarak değiştiğini aktaran Dalkılıç, yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

Ekmeğe Zam Gündemi Yok

Şuan da Türkiye’de ekmeğe zam gündeminin olmadığını belirten Dalkılıç “Zam olması yönünde herhangi resmi bir talebimiz olmadı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu bu talepleri yürütüyor. Onlar da herhangi bir talepte bulunmadı” ifadelerini kullanırken, maliyetlerin de kendilerini aştığını söyledi.

Yetkililerin Duyarlı Olması Lazım

Ekmeğin bir kazançtan ziyade hizmet sektörü olduğu vurgusu yapan Dalkılıç, fırıncıların enflasyon karşısında ezilmemesi için yetkililerden destek beklediklerini belirtti. Dalkılıç “Ekmek 7,5 liraya satılıyor ama biz bunu bakkallara 6 – 6,5 liradan veriyoruz. Bu anlamda gerçekten zorlanıyoruz. Mademki fiyatları onlar belirliyor o zaman bizi desteklemeleri lazım. Fırıncılara mahsus olarak elektrik ve akaryakıt fiyatlarında devletimizden destek bekliyoruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması lazım” dedi.

Son Eklenen Videolar