Mersin
18 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Özel’den Mersin İl Kongresinde “Baba Ocağı” benzetmesi

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel,  partisinin Mersin İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada “Baba Ocağı” benzetmesi yaparak, “Bu evin tapusu ne Kemal Bey’dedir ne de bendedir. Bu evin tapusu bir kişiye aittir. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Haber / Hamdi Talaş

CHP Mersin Olağan 38. İl Kongresi Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrede konuşma yapan Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in ortak mesajı; birlik ve beraberlik oldu.

BAŞARIR: BİRDEN FAZLA ADAY PARTİNİN KALİTESİNİ ORTAYA KOYUYOR

Adaylıklar süreci ile ilgili konuşan Başarır “Birden fazla aday çıkıyor. Bugün Ankara’da iki aday yarışıyor. Yarın Manisa’da iki aday yarışacak. Belki İstanbul’da birden fazla aday yarışacak. Bu partinin kalitesini ortaya koyuyor” dedi.

SEÇER: ENERJİMİZİ HALKIMIZA HİZMET YOLUNDA TÜKETECEĞİZ

Partisinin İl Kongresinde söz alan Vahap Seçer, kendilerine oy veren vermeyen her yere ve herkese hizmet götürdüklerini ifade ederek, daima Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ilerlediklerini belirtti. Seçer “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak istiyorsak bunun yolu buradan geçer. Konuşmak, kavga etmek, tartışmak enerji tüketmek değil, enerjimizi halkımıza hizmet yolunda tüketeceğiz. Onu da yapıyoruz zaten” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: BU EVİN TAPUSU BİR KİŞİYE AİTTİR

Partisinin Olağan İl Kongresinde ayrılık iddialarını eleştiren Özel, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi savaşı verdiklerini ifade etti. Bundan sonraki hedeflerinin Türkiye’de alınan sonuçların Mersin gibi olması için çalışacaklarını aktaran Özel, “Bu parti bir baba ocağıdır. Herkes baba ocağında doğar. İlerde kimi gider kimi kalır. Kimi ırakta oturur kimi yakında oturur. Ama herkesin bildiği bir şey vardır; baba evinin çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. O yüzden CHP içerisinde ayrılık olur mu diye düşünenlere şunu söylüyoruz; ‘Biz bu baba evinin evlatlarıyız. Çorbayı kaynatanlarız bacayı tüttürenleriz. Bu evin tabusu bir kişiye ait değil. Bu evin tapusu ne Kemal Bey’dedir ne de bendedir. Bu evin tapusu bir kişiye aittir. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” şeklinde konuştu.

 

Son Eklenen Videolar