Mersin
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

TEŞEKKÜRLER ŞEMSA POZCU

Haber / Umut Çor

Mersin sanat ve kültür hayatına yeni bir soluk olacak Şemsa Pozcu Kültür Evi açıldı.

Mersin'de özellikle kültür ve sanat alanındaki çok sayıda sivil toplum kuruluşuna yardımlarıyla tanınan Şemsa Pozcu bu kez Mersin'e değerli bir sanat evi hediye etti.

Kültür evi dün akşam düzenlenen 100. Yıl sergisi ile açıldı.

Açılışta konuşan Şemsa Pozcu Kültür Evi Sanat Yönetmeni Hakan Tüner,  özgür bireyin ortaya çıkması için bireyin kendini gerçekleştireceği ortamların sağlanması gerektiğini söyledi. Tüner, bu amaçla bölgede ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Aynı zamanda www.gulnarinsesi.com haber sitesinin köşe yazarı olan Fazıl Tütüner de yaptığı konuşmada Şemsa Pozcu'ya tebriklerini iletirken bu kültür eviyle; bilgi üstüne bilgi, eser üstüne eser, değer üstüne değer konulacağını söyledi.

Açılışta söz alan Prof. Nurseren Tor, “Şemsa Pozcu, tam da Mersin’in göbeğinde kentimizin kültür sanat ihtiyacını karşılamak için önemli bir katkı sağlamıştır” dedi.

10’u yabancı, 29’u Türk toplam 39 sanatçının yaklaşık 60 eseri Ekim ayı sonuna kadar sergilenecek. Resim, heykel, seramik, gravür, desen ve fotoğraf gibi disiplinler arası üretilmiş eserler, haftanın her günü 16:00 – 20:00 arası görülebilecek.

Son Eklenen Videolar