Mersin
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2403.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59618.85$

Yeni nesil kütüphane kafeler

İstedikleri okullarda okuyabilmek ya da okuduğu okullarda başarılı olabilmek için sürekli ve planlı olarak ders çalışmak zorunda olan öğrencilerin uygun mekan arayışına çözüm sunan kütüphane kafeler yoğun ilgi görüyor.

Haber / Hamdi Talaş

Evlerinde y ada yurtlarında ders çalışmaya uygun yeri olmayan öğrencilerin bu sorunlarına kütüphane kafeler çözüm oluyor. Çok yaygın olmayan bu sektörde, Mersin’in öncülerinden olan Kozmos Kütüphane Kafe İşletmecisi Matematik Öğretmeni Kıvanç Bübül, işletme hakkında bilgiler verdi.

Öğretmenlik mesleğinin gereği olarak öğrencilerle iç içe olmayı ve onların sorunlarına çözüm bulmayı sevdiğini söyleyen Bülbül “Kütüphane ve kafe mekan yapısını tek bir çatı altında birleştirdik. Bu şekilde öğrenciler rahatlıkla çalışmalarını yapacak uygum ortamları burada bulabiliyorlar. Onların rahat çalışmalarını sağlayacak masaların olduğu uygun odalar yaptık. Gün boyu ders çalıştıkları için kütüphane kafe sistemiyle ihtiyaç duydukları enerji için çay ve kahve gibi satışlarla da bu ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz” dedi.

Şuanda üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yoğunlukta olduğunu dile getiren Bülbül, üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurtlarda ders çalışma imkanı bulmakta zorlanan öğrencileri de beklediğini belirtti.

Evin bir konfor alanına dönüşmesi sebebiyle öğrencilerin verimli çalışamadıklarını aktaran Rehberlik Öğretmeni Merve Çinçik “Öğrenciler evlerinde verimli çalışmakta zorlanıyorlar. Farkında olmadan teknolojik aletlerle uzun süre vakit geçiriyorlar. Buradaki asıl sorun evin konfor alanı olması. Burada yani kütüphane ortamında, sosyal öğrenme biçiminde herkes ders çalıştığı için öğrenci de odak ve motivasyonunu ders çalışmaya yönlendirebiliyor” ifadelerini kullandı.

 

Son Eklenen Videolar